CALL US
+31 (0) 313 844 978
E-MAIL
info@ralphklaassen.nl
LOCATION
Ooipoortstraat 25 6981DS, Doesburg

Matrassen

Wilt u een matras kopen? Dan bent u bij Ralph Klaassen op het juiste adres. Wij verkopen al ruim 10 jaar goedkope matrassen van hoge kwaliteit.

Welk soort matras moet u kopen?

Omdat het kopen van een matras een jarenlange investering is wilt u natuurlijk het juiste matras kopen. Daarom heeft Ralph Klaassen veel verschillende soorten goedkope kwaliteitsmatrassen beschikbaar, voor ieder een matras naar zijn of haar voorkeur. Wij hebben o.a. de volgende soorten matrassen beschikbaar:

Soorten Matrassen

Polyethermatrassen vallen onder de goedkoopste matrassen. Polyetherschuim is schuim met weinig veerkracht. 

Aan het schuim kan veel of weinig lucht toegevoegd worden. die hoeveelheid lucht per kubieke meter wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG). Hoe hoger het SG hoe langer de levensduur. Polyethermatrassen hebben een gesloten celstructuur. Ze nemen minder goed vocht op, ze voelen warmer aan en ventileren minder als koudschuim matrassen. Deze matrassen worden veel gebruikt als logeerbed of als bed in boot of caravan (niet dagelijks gebruik).

High Resilience schuim matras, ofwel HR koudschuim matras heeft een zeer hoge veerkracht en heeft een van nature een open celstructuur welke ietwat onregelmatig is. Hierdoor ademt het materiaal van het koudschuim matras zeer goed en heeft een goede vochtregulatie. Een koudschuim matras met een HR 40-45 biedt een zeer hoog comfort en heeft een hoge duurzaamheid. Dit materiaal biedt veel veerkracht en opwaartse druk en zorgt daarmee voor een goede lichaamsondersteuning. Het koudschuim matras is vooral populair omdat het hoogwaardig ligcomfort biedt en vocht goed kan opnemen. Koudschuim is ook zeer geschikt voor baby's en kinderen.
Wilt u een matras kopen met geheugenschuim? Dan bent u op zoek naar NASA traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim genoemd. Deze matrassen keren na indrukking terug na 0.5 tot 5 seconden naar de oorspronkelijke staat. Bij deze matrassen wordt het gewicht van de slaper gelijkmatig verdeeld over het contact oppervlak waardoor drukpunten nagenoeg worden voorkomen. In begin zal een traagschuim matras wat steviger aanvoelen, maar als u er op gaat liggen neemt het de temperatuur over van uw lichaam en zakt u er als het ware in, hierdoor geeft het optimale ondersteuning en wordt het veel gebruikt door mensen met spier en gewrichtsklachten.
Pocketveren matrassen hebben een kern bestaande uit vele metalen veren. Deze veren (5-slags of 7-slags) zijn per stuk verpakt en zijn opgedeeld in verschillende zones met een verschillen in hardheid. Deze veren functioneren afzonderlijk van elkaar om het liggen zo comfortabel mogelijk te maken. Pocketveringmatrassen ventileren daarnaast beter dan andere matrastypes. Wij bieden de standaard pocketveren aan en de Micro pocketveren. De standaard pocketveer is een medium veer waarvan er 300 per m² zitten, deze matrassen adviseren wij aan mensen met een gewicht tot 80/85 kg. Mensen met een zwaarder lichaamsgewicht adviseren wij de micro pocketveren. Dit is een stevige veer waarvan er 500 per m² zitten. Mensen die lichter van gewicht zijn maar wel van een stevig matras houden of buikslapers kiezen ook voor dit veren pakket.
Een Latex matras kent alle comfortabele eigenschappen Zacht en veerkrachtig. Het materiaal latex dat wij verwerken in de (topdek)matrassen wordt gecreëerd uit een samenstelling van zowel natuurlijke als synthetische oliën waarmee de voordelen van beide soorten gecombineerd worden. Een latex matras is zacht en veerkrachtig en zorgt daarmee voor een comfortabel gevoel. Met deze soepelheid is latex toch ook erg goed ondersteunend voor het lichaam. Daarnaast is een latex matras uitermate geschikt als matras voor mensen die kampen met allergieën. Het materiaal is namelijk huisstofmijt- en schimmelwerend en heeft antibacteriële eigenschappen.